Léto alla Holywood

18.08.2013 19:29

Jako každoročně i letos v létě se roztrhl pytel s premiérami Hollywoodských filmů. Ať už s velkým rozpočtem či hvězdným obsazením byly letošní filmy hlavně v duchu sci-fi, fantasy a akčních thrillerů. Jen  díky takto laděným filmům dosud diváci zaplatili 4,1 miliardy dolarů. Předpokládáme-li, že se penízky ještě posypou, tak má tato částka silnou šanci pokořit dosavadní rekord 4,4 miliardy dolarů z roku 2011.

A jaké filmy tedy letos v létě vtrhly do kin? Tak například...

"Závodní" thriller Rychle a zběsile 6, ve kterém se ve velké části jen honí auta, který celosvětově utržil 782 miliónů dolarů.
Cenu za film, který nejvíce vydělal pomyslně  získal  Iron Man 3. Na  létající komiksovou postavičku, která v superobleku hájí svět utratili diváci 1,212 miliardy dolarů. A u toho minima žen, které na film přišly, se dá předpokládat, že se nešli pokochat přestřelkami, nýbrž Robertem Downey jr., který sám o sobě láká, jako nejlépe placený herec.


Filmy, kterým byla od začátku připisovaná šance na pořádný trhák, se nakojec staly úplným propadákem. Takový Osamělý Jezdec ( který se tedy mě osobně velmi líbil), s Johnny Deppem a Armie Hammrem<3<3 v hlavních rolích, nezískal zpět ani svůj rozpočet, kterým byla částka 210 milionu dolarů. Film vydělal "jen" 190 milionů dolarů a stal se tak ztrátovým.
A lidi neláká ani thriller White House Down, jenž si s největší pravděpodobností na svůj rozpočet taky nevydělá :( Útok na Amerického prezidenta prostě nefrčí XD

Takovéhle propadáky ale plně kompenzují jiné filmy. Mimo jiné i jeden film pro dospělé Jasmíniny slzy ( Woody Allan),  rodiný animák Já padouch 2 a film  spíše pro menší kluky Letadla, jenž jsou pokračovatelem aut. Ovšem Blesla McQueena v hlavní roli vystřídá práškovací letadlo s příhodným jmén Prášek :)

To režisér J.J. Abrams, patrně zlomil nad svým štábem hůl hned na začátku. Nejspíš nevěřil, že si film dokáže dostatečně vydělat a tak druhé pokračování Star Treku poslal rovnou " do temnoty". To se ale Abrams secsakra seknul. J.T.Kirk, Spock a ostatní, ať už přátelé, či nepřátelé Hvězdně flotily byli dostatečným lákadlem na diváky a dokázali tak hodně překročit rozpočet, jenž činil 185 miliónů dolarů.

Stejně tak dobře dokázal vydělat i Brad Pitt, co by hlavní hrdina sci-fi Světová válka Z, kde se coby novinář vydává zjistit, odkud se bere virus, po němž vymírá lidstvo.

Zkrátka a dobře, letošní sezóna premiér se povedla na jedničku. A ať už si zajdete na "rychlá auta" v podání herců z Rychle a zběsile 6, nebo okusíte náladu na vesmírné lodi U.S.S Enterprise či si pobrečíte nad Allanovskými Jasmíninými slzami, rozhodně se nudit nebudete.

Komentáře

Filmíky

Jane Rose / SBéčko <3 / | 19.08.2013

Pokaždý se film nepovede podle představ filmařů :( jak si psala že se stal prodělečným i film Osamělý jezdec který se ti líbil taks mi připoměla film Catwoman s Hally Berry ten se mi líbil a on byl u ostatních lidí označen za propadák :( tak to si nevybereš... každý má jiný vkus!!!

Přidat nový příspěvek