Anton Yelchin

07.08.2013 20:09

Datum narození:11.3.1989 Sankt - Petěrburg, Sovětský svaz

Věk: 24

Znamení: Ryby

 

Už jeho jméno napovídá, že ve Spojených Státech se tento mladý herec s tmavě kučeravými vlasy nenarodil. Anton Viktorovich Yelchin pochází původem z Ruska, konkrétně ze St. Petersburgu, kde také na svět poprvé zamrkaly jeho zelenomodré oči. Vyrůstal v rodině úspěšných krasobruslařů – Viktora a Iriny Yelchinových, kteří se v roce 1972 kvalifikovali na zimní Olympijské hry. Jelikož ale byli židé, nebyly jejich výkony státními orgány oficiálně uznány. V oboru jsou ale známými dodnes. Jeho otec je trenérem v Californii a matka choreografkou.

Když bylo Antonovi pouhých šest měsíců, jeho rodiče emigrovali do USA. Proto byste díky jeho typickému americkému přízvuku dnes ani nepoznali, odkud ve skutečnosti je. I když se očekávalo, že malý klučina půjde ve šlépějích svého otce a matky, vše bylo nakonec jinak. Již od ranného věku projevoval neobvyklý zájem o hraní. Ve 4 letech věděl, čím se chce v dospělosti živit. K překvapení rodičů to bylo právě herectví. A i když syna vedli ke sportu a především ke krasobruslení, neodporovali mu a jeho rozhodnutí podpořili. Od školních let proto navštěvoval dramatický kroužek a s rostoucím věkem i soukromé lekce herectví v Los Angeles. Po nějakém čase neušel pozornosti lovce talentů.

Pak šlo vše ráz na ráz. V roce 2000, když mu bylo deset, debutoval v televizi. V 11 pak přišla nabídka, která se neodmítá. Objevil se po boku Anthonyho Hopkinse v dramatu SRDCE V ATLANTIDĚ, za což si vysloužil nominaci na cenu Young
Artist Award. V roce 2004 si zahrál v režijním debutu Davida Duchovnyho NEZAPOMENUTELNÉ DĚTSTVÍ. Následně pak ve snímku NELÍTOSTNÁ RASA ztvárnil syna Diane Lane. V krimi dramatu ALPHA DOG Nicka Cassavetese, natočeném podle skutečných událostí ztělesnil postavu Zacka Mazurskyho, který byl partou kluků při honbě za pomstou unesen a nakonec i zavražděn.

Brzy se objeví ve dvou slibných filmech. Pavla Chekova ztvární v novém STAR TREKU J.J. Abramse a nového TERMINÁTORA: SALVATION pod režijní taktovkou McG. Hrál i v pokračování Star Treku s názvem Star Trek: Into darkness. Anton rád čte a hraje šachy. Skládá hudbu a koncertuje se svou skupinou, kde také doprovází na piano a kytaru. Žije v Los Angeles. Od podzimu 2007 navíc studuje na univerzitě Southern California, obor film.

 

 

Komentáře

___

Lory, nej-filmy-aherci-sveta.webnode.cz | 15.08.2013

Čechov je nejlepší :D

Re: ___

Dájja | 15.08.2013

Ano, ano :D

Přidat nový příspěvek