Robert Pattinson

15.08.2013 16:03

 

Datum Narození: 13.5.1986Londýn, Anglie, Velká Británie

Věk:27

Znamení: Býk

 

Rodným jménem Robert Thomas-Pattinson se narodil 13. května 1986 v Londýně. V dospívání se projevil jako talentovaný sportovec, rovněž ho ale přitahovala hudba – jmenovitě hra na kytaru a klávesy. Určitou dobu také dělal modeling. Poprvé se k hraní dostal kolem patnácti let, kdy hrál v amatérských divadelních hrách společnosti Barnes Theatre Club, kde hrál například v Mackbethovi.

Jeho první filmovou příležitostí byl koprodukční film KRÁLOVSTVÍ PRSTENU, který volně zpracovává severskou legendu Edda. Robert ztvárnil roli burgundského prince Giselhera. Dále byl ke spatření ve filmu JARMARK MARNOSTI s Reese Witherspoon. Poté následoval komerční trhák HARRY POTTER A OHNIVÝ POHÁR, který ho rolí Cedrica Diggoryho vystartoval k další kariéře a také mu „poskytl“ velmi širokou fanynkovskou základnu převážně kvůli jeho atraktivnímu vzhledu. Snad
právě proto, aby unikl škatulce „hezké tvářičky“, Robert se svými dalšími rolemi snaží ukázat i své herecké schopnosti.

V adaptaci stejnojmenné knihy THE BAD MOTHER'S DIARY si zahrál nesmělého outsidera a ve filmu HOW TO BE se převtělil do umělecky cítícího mladíka, který si ale neví rady se svým životem. Nejznámnější je jeho role Edwarda Cullena v Twilight Sáze.

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek