ONE DIRECTION

29.05.2013 20:04

                            

One Direction je britsko-irský boyband a já osobně ho úplně nekontrolovatelně žeru. Ovšem má i řadu odpůrců, ale o tom tady fakt psát nebudu. Skupina byla založena v roce 2010 v 7.řadě britského XFactoru a tvoří ji Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne, Harry Styles a Louis Tomlinson. Ze záčátku se kluci snažili uspět sami, ale moc jim to nešlo ( Což teda faakt neni muj názor, podle mě jsou skvělý od začátku). Zachránila je porodkyně Nicole Scherzinger, která navrhla, aby se kluci spojili a vytvořili skupinu. Společně se probojovali až do semifinále a nakonec skončili na 3.místě. Od prosince 2011 do července 2012 absolvovali turné Up All Night Tour, a vydali stejnojmenné CD. Na konci roku 2012 vydali své druhé album Take me home. A od února 2013 bude probíhat jejich samostatné druhé turné One Direction 2013 World Tour, při němž se zastaví v létě 2014 i v Praze!!!!!!!!!!!

Harry Styles

Harry Edward Stylesse narodil 1.února 1993 ve vesnici Holmes Chapel v Cheshire v Anglii. Jeho matkou je Anne Cox a jeho otcem je Des Styles, má starší sestru Gemmu. Po rozvodu rodičů se jeho matka znovu vdala. Před X Factorem pracoval v pekárně. Už jako dítě miloval zpěv, vyrůstal na The Beatles a nejvíce na něj zapůsobil Elvis Presley. K jeho oblíbeným interpretům patří i skupiny Coldplay, Kings of Leon nebo Foster the People.

Zayn Malik

Zayn Javadd Malik se narodil 12.1.1993 v Bradfordu. Má 3 sestry - dvě mladší ( Waliyha a Safaa ) a jednu starší ( Doniya ). Před X Factorem a One Direction chodil do Tong High School. Je napůl pákistánského původu - po tátovi a napůl anglického po mámě. Je to muslim, ale má  30 tetování...:D:D
Do X Factoru se přihlásil dvakrát, ale poprvé tam vůbec nešel, protože se bál. Kdyby nebyl v One Direction, byl by stejně jako Louis Tomlinson, učitel.

Louis Tomlison

Louis William Tomlinson (* 24. prosince 1991), rodným jménem Louis Troy Austin, pochází z Doncasteru v Jižním Yorkshiru v Anglii. Jeho matka Johannah Poulstonová a otec Troy Austin se rozvedli, když byl ještě malý, a tak převzal příjmení po svém nevlastním otci Marku Tomlinsonovi. Má pět mladších nevlastních sester, Georgii, Félicité, Lottie a dvojčata Daisy a Phoebe. Zahrál si malou roli v dramatu na ITV1 jménem If I Had You, objevil se také ve filmu Waterloo Road na BBC. Studoval na škole Hall Cross School. Ve školní produkci muzikálu Pomáda získal roli Dannyho Zuka. Měl řadu pracovních míst, mezi které se řadí i zaměstnání ve Vue cinema nebo zdravotník fotbalového týmu Doncaster Rovers.Jeho největším idolem je Robbie Williams, má rád také písně Eda Sheerana.

Niall Horan

Niall James Horan (* 13. září 1993) jako jediný člen skupiny pochází z Irska z města Mullingar. Jeho matka je Maury Gallagher a otec Bobby Horan. Jeho dvojče se narodilo mrtvé (chudáček :( ), kromě toho má jednoho staršího bratra Grega. Po rozvodu rodičů žil s otcem, studoval na Coláiste Mhuire - Christian Brothers school, byl ve školním sboru, vystupoval zejména o Vánocích. Od svého dětství hraje na kytaru. Ještě před X Factorem pořádal s pomocí Lloyd Daniels koncerty po celém Dublinu.

Liam Payne

Liam James Payne (* 29. srpna 1993) pochází z města Wolverhampton v Anglii. Jeho matka se jmenuje Karen, otec Geoff a má dvě starší sestry, Nicole a Ruth. Byl studentem hudební technologie na škole Wolverhampton College, jednou zpíval na fotbalovém zápase ve Wolverhamptonu před 26 000 lidmi.

Kluci získali i několik prestižních cen

Rok Cena Kategorie Výsledek
2011 4Music Video Honours Nejlepší video Vítěz
Youth Rock Awards Skupina roku Vítěz
The Sun Bizarre Readers Awards Nejlepší popový interpret Vítěz
2012 Teen Choice Awards Love song Vítěz
Nickelodeon Kid's Choice Awards Oblíbená skupina z Velké Británie Vítěz
Nejoblíbenější píseň mezinárodní skupiny (Mexiko) Vítěz
Nejlepší píseň (Argentina) Vítěz
Meus Prêmios Nick Nejoblíbenější mezinárodní interpret Vítěz
MTV Video Music Awards Nejoblíbenější mezinárodní interpret Vítěz
Nejlepší nový umělec Vítěz
JIM Awards Nejlepší nováčkovský interpret Vítěz
J-14 Teen Icon Awards Ikona zítřka Vítěz
Brit Awards Nejlepší britská píseň Vítěz
BBC Radio 1 Teen Awards Nejlepší britské album Vítěz
Nejlepší britský singl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A zde několik odkazů na písničky :www.youtube.com/watch?v=AbPED9bisSc

www.youtube.com/watch?v=QJO3ROT-A4E

Ale tady najdete úplně všechny jejich písničky :www.youtube.com/watch?v=jbtqUoLYd08&list=PL106E3D80CE074692

No všechny asi ne :D, ale hooodně :D

 

Zdroje:cs.wikipedia.org/wiki/One_Direction

www.osobnosti.cz/

 

KOMENTÁŘE

Pěkné

Lory nej-filmy-a-herci-sveta.webnode.cz | 30.05.2013

Pěkně napsané a moc se mi líbí, jak máš rozepsané to jedna...dva...tři xD

Přidat nový příspěvek