NightWork

21.07.2013 15:02

Nightwork je Česká hudební skupina. :) Hraje a zpívá převážně česky a do videoklipů vkládá i herectví.

Skupina, která vznikla jako záminka k záškoláctví se na začátku roku 2007 prokousala až k vydání debutového alba s názvem RespectMaja. Tři členové kapely jsou také herci (Vojtěch Dyk - serial Letiště, angažmá v Národním Divadle / Jakub Prachař - Horákovi, Ulice / Jan Maxian - muzikál Tajemství, dabér - namluvil Froda z trilogie Pána prstenů :), či

Spidermana), dále tvořena jediným tanečníkem stylu A LA Tarantula :D:D:D Františkem Soukupem. NightWork koncertuje zhruba dva roky a styl hudby se dá charakterizovat jako moderní podoba “discofunky“ spojena částečně s elektronikou a RnB. NightWork vystupuje po klubech a festivalech a mezi největší úspěchy minulého roku patří účast na festivalu Rock for people a v Sazka Areně ("Když jsme hráli, tak ovšem všichni večeřeli v hale, takže nás viděl pouze správce a zvukař" :D). Kromě vlastního repertoáru  zremeakovali včelku Máju, která je na CD a podle níž je i pojmenováno. Nakonec na včelku Máju za 19 minut a 25 vteřin natočili klip. V roce 2010 vydali své druhé album s názvem Tepláky aneb kroky Františka Soukupa, které vyvolalo " teplákové šílenství" v Čechách. Na letošní podzim chystají řadu koncertů s názvem ČAUKi MŇAUKi TOUR, které bude reprezentovat nové album se (skoro stejnojmeným názvem) ČAUKY MŇAUKY. :)

 

ČLENOVÉ

 

Jakub Prachař

Už ve svých 13 letech hrál v Divadle Komedie v představení Maska. Zde si ho všiml režisér Jan Hřebejk a obsadil jej do role skauta jedné z bakalářských povídek. Zajímavou hereckou zkušeností byla pro něj role rozmazleného továrnického synka Romana Gráfa ve filmu Milenci a vrazi režiséra Viktora Polesného. V Divadle Na Jezerce hraje v komedii Kaviár nebo čočka. Jakub Prachař se také proslavil svou rolí v seriálech Ulice (Ben), Bazén (Dave) a Horákovi (Patrik).

V roce 2008 si zahrál ve filmu Sněženky a Machři po Pětadvaceti letech(Petr Mácha) !Jakub je z herecké rodiny.Například v seriálu Horákovi, si zahrál se svou matkou Danou Batulkovou (Anežka-učitelka náboženství) a se svou sestrou Marianou Prachařovou (Tereza Horáková).Jakubovým otcem je David Prachař,který je hercem Národního divadla, hrál např. Ordinace v růžové zahradě.

Jakub se 24.5.2013 oženil s Agátou Hanychovou.

 

Vojtěch Dyk

ojtěch Dyk je český herec a zpěvák, který se narodil roku 1985 v Praze. Divadlo? Proč divadlo? Težká otázka… Divadlo umožňuje lepší komunikaci s lidma. Myslím tím stejně tak vnější, jako vnitřní způsob komunikace. Jsem člověk aktivní. Mám spoustu aktivit a mezi jinými i divadlo. Přiznávám, že jsem nikdy nepřemýšlel o tom, zda je právě obor herectví zvláštní. Bral jsem to jako přirozenou součást života… Vždyť sám velký W. Shakespeare řekl: 'Svět je jedno velké jeviště a všichni - muži, ženy, děti jsou jen herci'. Vnímám to podobně.

Jan Maxián

 

 

 

Jan Maxián, přezdívaný Maxík a Max, vystudoval Pražskou konzervatoř v Praze.

Znám je nejen jako dabér a herec, ale také jako hudebník.

Honzovo herecké umění je možné vidět v divadlech, a to například v divadle Kalich, kde hraje v muzikálu "Tajemství" (ano, proč nevyužít herecký i hudební talent v jednom a zabít tak dvě mouchy jednou ranou) nebo v divadle Pardubice, konkrétně v inscenacích "Malované na skle" a "Donaha!". Případně v divadle Braník.

Když se přesuneme k rolím televizním, zmínit můžeme seriál
Světla pasáže nebo filmy "Variácie slávy", "Home" a "Don Pacheco".

Nadaboval řadu filmových a televizních rolí, mezi nejznámější dabované postavy patří
Elijah Wood (role Frodo v Pánovi prstenů) nebo Tobey Maguire (role Spidermana).


Je tvůrcem hudby, a to pro divadelní představení divadla Dik (v němž také v minulosti vystupoval) a muzikálu Josefa Laufera a Tomáše Trapla - "Kancelář". Natočil hudbu k desítkám filmů a televizních projektů.

Co se týče Honzova účinkování v kapelách, ani zde nezaostává. V minulosti byl vidět - a především slyšet - například v kapelách Shower Elephants,
Support Lesbiens nebo Mad Finger; v současnosti tomu tak je ve skupinách Bojkot Production a Nightwork a dále dělá klávesistu v nadanné skupině Bek Ofis.

 

 

 

František Soukup

 


Je jediným synem textařky Gabriely Osvaldové a skladatele Ondřeje Soukupa.

 

 

 

Jakub Antl

Poté, co ve čtyřech letech přišel o iluzi úspěšné popelářské kariéry, se dostavil první umělecký úspěch v televizní soutěži Zazpívej, slavíčku – kde za doprovodu dud zvítězil ". Další hudební aktivity následovaly během studií v rodné Jihlavě. Z počátku to měla být dráha houslového virtuosa, která neúspěšně skončila sjížděním sáňkařských drah na futrálu s houslemi, místo hodin v Lidušce"… naštěstí v dětské kapele Rybolov mu prozíravá vedoucí nabídla, aby zkusil prosadit se v basových linkách. Při pozdějším studiu na „zedníka s maturitou“ přišly první garážové i pokojové kapely, první pětky z matiky, koncerty, večírky a další akce rozličného druhu. Po odchodu do Prahy a studiu na Konzervatoři JJ, , přišlo několik angažmá ve skupinách i se sólovými zpěváky ….a také skupina Nightwork! Zde, po několika letech nošení beden a jiných pomocných pracích, se propracoval na post baskytaristy. Dnes, kromě hraní s Nightwork, se Jakub ještě občasně věnuje stříhání, ale spíš dává přednost sportu se svými přáteli z Damiens a Arakain…

Ondřej Sluka

O tom sem nic nenašla :D Tak

 

Zdroje :

Zdroje:www.nmnl.cz/kapely/55-nightwork

www.hudebniskupiny.cz/nightwork

Komentáře

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek